تعمير سخت افزار کامپيوتر


تعمير کامپيوتر


تعمير لپ تاپ


 


يک مشکلي که اکثريت قطعات الکترونيکي وجود دارد اين است که زماني که خراب مي شود، عموماً تعويض آن ها ارزان تر از تعمير آن ها براي شما خواهد بود. متاسفانه، PC خارج از اين ماجرا مي باشد و شما به راحتي مي توانيد کيت هاي آن را تعمير کنيد. اين امر عمدتاً به لطف وجود ساختار ماژولار کامپيوترهاي خانگي ممکن مي باشد، يعني به سازندگان يا حتي کاربران اجازه مي دهد تا قطعاتي را از چند کمپاني مختلف بر روي بورد اصلي آن نصب کنند. همين انعطاف پذيري در PC باعث شده است که خارج کردن قطعات آن و قرار دادن يک قطعه جديد در آن کار آساني باشد.


افرادي که لپ تاپ دارند تا اين اندازه خوش شانس نيستند، اما بسياري از مدل هاي لپ تاپ هم داراي مولفه هاي قابل تعويض بر روي خود هستند، مانند هارد ديسک ها، و حافظه رم، پس در لپ تاپ ها هم برخي تعميرات امکان پذير است.
ترفند واقعي اين است که بدانيم دقيقاً کدام قطعه را بيرون بکشيم، يا اين که کدام قسمت از نرم افزار را آپديت کنيم، پس عيب يابي و  شناسايي مشکل نيز به همان اندازه تعمير، يا حتي بيشتر از آن اهميت دارد. در اين مقاله، ما رايج ترين قطعاتي را که ممکن است در PC شما (يا در صورت امکان در لپ تاپ شما) دچار مشکل شوند، به شما معرفي کرده و نحوه تعمير آنها را به شما آموزش خواهيم داد.
بسته به اين که افرادي که اين متن را مي خوانند تا چه اندازه فني باشند و با تعمير و سخت افزار آشنايي داشته باشند، ما فرض را بر اين قرار مي دهيم که شما همه ترفندها و روش هاي معمول براي تعمير سيستم خود را به کار گرفته ايد، مثلاً فرض بر اين است که از قبل سيستم عامل ويندوز خود را آپديت کرده ايد و درايورها و نرم افزار هاي نصب شده بر روي سيستم خود را آپديت کرده ايد. در عوض، ما به شما ياد مي دهيم که چگونه به درستي يک مشکل يا نقص در سيستم را شناسايي کنيد و گام هايي را که براي تعمير و برطرف کردن مشکل موردنظر بايد دنبال کنيد، به شما معرفي خواهيم کرد، به طور کلي ابتدا عيب يابي و سپس تعمير را خواهيد آموخت.
قبل از دست زدن به هرکاري بايد مطمئن شويد که الکتريسيته ساکن موجود در دست و بدن شما به قطعات موجود در سيستم شما آسيب نمي رساند. بعد از باز کردن قاب کيس کامپيوتر خود قبل از هر چيزي دست خود را با کمترين ميزان لمس ممکن به قسمت و رنگ نشده رادياتور بر روي بورد بزنيد تا بار الکتريسيته ساکن موجود در بدن شما تخليه شود. دست بندهاي پلاستيکي ضد الکتريسيته ساکن در اين زمينه بهتر عمل مي کنند و با چند پوند مي توانيد يک عدد از آن ها خريداري کنيد.


 


 


نمايشگر / کارت گرافيک


-عيب يابي
اگر نمايشگر شما روشن نمي شود اما مي توانيد صداي روشن شدن آن بشنويد، پس شما با يکي از مزاحم ترين و بدترين مشکلات کامپيوتر مواجه هستيد. بدون مشاهده صفحه نمايش قادر به ديدن هيچ پيام خطا يا هيچ گونه کمکي نخواهيد بود. ممکن است مشکل از مانيتور (نمايشگر) يا PC شما باشد.
بررسي کنيد که مانيتور شما به منبع برق متصل باشد، اگر متصل نبود، جاي پريز آن را عوض کنيد. زماني که مانيتور روشن مي شود سعي کنيد آن را به يک PC ديگر، مثلاً کامپيوتر دوستتان، وصل کنيد. اگر آن جا هم کار نکرد يک کابل مانيتور ديگر را امتحان کنيد. اگر بازهم کار نکرد، شما نياز به يک مانيتور جديد داريد. اگر مانيتور و کابل شما درست کار کردند، مشکل از PC شما خواهد بود.


-تعمير
يک اتصال شل در درون کيس کامپيوتر شما مي تواند مشکلاتي را براي آن ايجاد کند. در حالي که کيس را باز کرده ايد، به آرامي کارت گرافيک را به سمت پايين فشار دهيد (اگر کارت گرافيک داريد)، و اين کار را براي تمامي کارت هاي توسعه تکرار کنيد. اطمينان حاصل کنيد که شما داراي يک جفت بلندگو يا هدفون باشيد و آن را به PC خود وصل کنيد تا در صورتي که کامپيوتر روشن شد صداي آن را بشنويد. اگر مانيتور روشن شد به صداي بالا آمدن ويندوز گوش فرادهيد. اگر اين صدا را شنيديد پس مشکل شما از گرافيک است. اين مشکل مي تواند مربوط به کارت گرافيک يا خروجي گرافيک بر روي مادربورد باشد.
اولين کاري که مي توانيد انجام دهيد اين است که يک خروجي مشابه را بر روي کامپيوتر خود امتحان کنيد، مثلاً يکي از خروجي هاي VGA يا HDMI را تست کنيد. اگر مانيتور شما تنها داراي يک ورودي از نوع DVI است، پس با چند پوند هزينه کردن يک تبديل HDMI-to-DVI خريداري کنيد. همچنين مي توانيد کامپيوتر خود را به وسيله پورت HDMI به يک LCD وصل کنيد. اگر نتيجه بخش بود، کار شما تمام است.
اگر نتيجه نگرفتيد آنگاه انتخاب هاي بعدي بستگي به PC شما خواهد داشت. اگر شما داراي يک کارت گرافيک هستيد اما مادربورد شما داراي خروجي هاي ويدئويي است، مي توانيد کارت گرافيک را خارج کنيد. بغل قاب کيس را باز کنيد. گيره هاي کارت گرافيک را آزاد کرده و آن را از جاي آن بيرون بکشيد. هر گونه کابل برقي را که به کارت گرافيک وصل شده است خارج کنيد (اين کابل ها نيز داراي يک گيره هستند که براي باز کردن آن ها بايد آن ها را ابتدا فشار دهيد و سپس بکشيد). حال مانيتور خود را به يکي از خروجي هاي مادربورد خود وصل کنيد و PC را روشن کنيد. اگر تصويري را مشاهده کرديد پس مشکل از کارت گرافيک شما بوده است. شما مي توانيد همين مدل از کارت گرافيک را مجدداً خريداري کنيد (اين مدل بر روي خود کارت نوشته شده است)، يا اينکه مي توانيد گزينه سريعتر و پيشرفته تري را انتخاب کنيد.
اگر شما کارت گرافيک بر روي سيستم خود نداريد، مي توانيد يک کارت را بر روي آن امتحان کنيد. يک کارت ساده و ابتدايي خيلي ارزان است، کارت گرافيک مدل XFX HD 5450 هزينه اي برابر با 23 پوند دارد. بعد از خريد اين کارت بغل قاب کيس را باز کنيد و کارت گرافيک جديد را در شيار PCI-E x16 نصب کنيد. براي اين کار بايد گيره هاي کارت گرافيک را آزاد کرده و ورق آهني پشت کيس در مقابل خروجي اين کارت را از کيس جدا کنيد. اين کارت را محکم فشار دهيد تا به خوبي در جاي خود قرار گيرد. اين کار گرافيک نيازي به برق اضافي ندارد پس نيازي به وصل کردن کابلي به آن نيست. حال مانيتور را به خروجي کارت گرافيک جديد وصل کنيد و PC را روشن کنيد. اگر بازهم کار نکرد، بايد سيستم را در اختيار يک متخصص قرار دهيد تا آن را بررسي کند، زيرا ممکن است مشکل از مادربورد، منبع تغذيه، پردازنده و يا رم شما باشد.


 


تنظيمات معيوب در BIOS


-عيب يابي
اگر کامپيوتر شما نمي تواند هارد ديسک مناسب را براي بوت کردن پيدا کند، اين کار را با صدا انجام مي دهد يا اين که خطاي ‘checksum error’ را به شما نشان مي دهد، ممکن است BIOS شما به خوبي تنظيم نشده باشد. اين مسئله مخصوصاً در زماني اتفاق مي‌افتد که باتري مادربورد شما به تازگي خراب يا تعويض شده باشد.


-تعمير
کامپيوتر خود را restart کنيد و وارد قسمت BIOS شويد. دفترچه راهنماي مادربورد نحوه وارد شدن به اين قسمت را به شما مي گويد اما معمولاً رايج ترين دکمه همان Delete، F2 و F10 هستند. هر BIOS نسبت به بقيه داراي يک چينش و ظاهر متفاوت است و BIOS هاي مدرن داراي يک رابط گرافيکي هستند که شما مي توانيد آن را توسط يک ماوس کنترل کنيد. با اين حال، اکثر آن ها براي تنظيمات نام هاي يکساني را دارند، پس شما مي توانيد توصيه هاي مارا دنبال کنيد، اما بهتر است براي گرفتن راهنمايي هاي دقيق تر به دفترچه راهنماي مادربورد خود مراجعه کنيد.
ابتدا اولويت بندي درايو بوت خود را انتخاب کنيد، که معمولاً در منوي Boot قرار داده شده است. اين کار، بوت کردن دستگاه شما را به ترتيب از اولين، دومين، و غيره را مرتب مي کند. معمولاً ما شاهد دستگاه هاي جداشدني (به عبارت ديگر درايوهاي USB) در اولين سطر اين ليست هستيم، بعد از آن درايوهاي نوري قرار دارند و سپس هارد ديسک اصلي شما قرار گرفته است. شما مي توانيد با استفاده از جهت ها روي صفحه کليد خود اين گزينه ها را جابه جا کنيد و با enter يکي را انتخاب کنيد.
مطمئن شويد که در اين جا هارد ديسک اصلي شما به عنوان اولين هارد ديسک شما در ليست قرار گرفته است، که به احتمال در سومين مکان اين ليست قرار دارد. هارد ديسک ها به تفکيک سازنده و مدل آن ها در تنظيمات BIOS ظاهر مي شوند.
برخي از BIOS ها همه هارد ديسک ها را در اين ليست قرار نمي دهند و داراي يک منوي ثانويه اولويت بندي به نام Secondary Hard Disk Priority هستند. در اين منو شما بايد هارد ديسک اصلي خود را به عنوان اولين گزينه انتخاب کنيد. خواهيد ديد که ترتيب در منوي Boot Device Priority به درستي نشان داده شده است. اگر پي برديد که در حين بوت شدن، ويندوز ناقص شده است، ممکن است به اين دليل باشد که کابل هاي SATA به خوبي پيکربندي نشده اند. به منوي اصلي برويد و منوي Storage Configuration را پيدا کنيد. اگر گزينه اي براي پيکربندي کردن پورت هاي SATA تحت عنوان IDE مشاهده کرديد اين گزينه را به AHCI تغيير دهيد.
شايد مجبور به ريست کردن تنظيمات RAM خود باشيد. به دنبال تنظيمات XMP بگرديد. اين گزينه را انتخاب کنيد و اولين پروفايل را انتخاب کنيد. اين کار رم شما را به گونه اي تنظيم مي کند که با بالاترين سرعت ممکن عمل کند. درنهايت، اگر صداي کامپيوتر شما خيلي زياد است، ممکن است مشکل از مديريت قدرت فن باشد. به منوي Power برويد و گزينه Hardware Monitor را پيدا کنيد. در اين جا بايد برخي از گزينه هاي مربوط به Fan Control را مشاهده کنيد. با فعال کردن اين گزينه ها قادر به انتخاب يک پروفايل خواهيد بود. به پايين ترين حالت صدا يعني Silent رفته و آن را برگزينيد. حال PC شما به صورت خودکار سرعت فن را براساس ميزان دماي قطعات داخلي کنترل مي کند، و همه چيز را خنک و بي صدا نگه مي دارد. حال Exit را بزنيد و گزينه Save changes را بزنيد.


 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کنيد ,کارت ,گرافيک ,توانيد ,مشکل ,گزينه ,کارت گرافيک ,هارد ديسک ,انتخاب کنيد ,ديسک اصلي ,فشار دهيد ,دفترچه راهنماي مادربورد
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

برای ظهور، کار کوچکی کنیم دانلود فایل فرش ایرانی تکنيک هاي فروش موفق Elijah کمپ ترک اعتیاد ئاسو مهاباد مشاوره تحصیلی و ثبت نام مدارس شاهد تمامی مقاطع بهار جان ها